Tuesday, May 19, 2009

Jocuri şi joculeţe


Astăzi ne-a vizitat din nou Miruna, de la organizaţia Mai Mult Verde. Copiii s-au bucurat foarte tare să o vadă pentru că ştiau că urmează un joc distractiv despre ecologie.

Am recapitulat ce vorbisem dăţile trecute despre ecologie, mediu şi recilare. Am vorbit despre lucrurile pe care le poate face oricare dintre noi ca să ajute mediul încunjurător: recilare, păstrarea curăţeniei, reducerea consumului, ocrotirea plantelor şi a animalelor. Apoi fiecare copil a primit câte un rebus pe care, în colaboare cu colegii de la aceeaşi masă, l-a rezolvat pentru a dezlega cheia. Copiii au căutat termenii descrişi în rebus, repetând astfel singuri noţiunile discutate.

După încheierea acestui joc copiii au mai primit o fisă, de data acesta cu un desen. În mijlocul paginii, într-un cerc scria „APA”, iar copiii au căutat cuvinte care să arate la ce anume o folosesc oamenii, plantele şi animalele. Bineînţeles că fiecare echipă a citit pentru restul ce întrebuinţări a găsit. Copiii şi-au amintit ca pe lângă faptul că avem nevoie de apă ca să bem şi să ne spălăm, ea se mai foloseşte şi pentru irigaţii, pentru încălzirea casei, pentru producerea de energie, pentru relaxare şi nu numai. Încă o dată ne-am dovedit cât de mult contează cum păstrezi mediul înconjurător, pentru că într-un final, de asta depinde viaţa noastră.

0 comments: